Tovább olvasom

Száz Pál

Fűje sarjad mezőknek

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2017-11-12
Terjedelem: 344 oldal

 

Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 8081019618
3 490 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Száz Pál a füveskönyvek földi paradicsomkertjébe invitál: a legendamesék birodalmába, az átváltozások mozgalmas terepére, a nyelv  és a retorika természetes kincsesházába. Megmutatja, mire képes az emberi elme a maga korlátai között, ha ki akarja betűzni az Úristen könyvét, azaz ki szeretné olvasni a földi világot, érteni szeretné a teremtést. Olyan ábécét, nyelvet ad a kezünkbe, mely természetes hangon képes megszólaltatni a létezés eredendő csodáját és lappangó rettenetét, a történelmi kataklizmák ember- és erkölcspróbáló erejét,  lefőzni az ideológiák ködösítő, mérgező párlatait, felmutatni az emlékezés stratégiáit és korlátait, a kikezdhetetlen hit magasztosságát vagy épp önáltató tragikumát.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Tizedik kapu

starsBetöltés...

2700 Ft 2160 Ft

20%
Száz Pál,
Halott föld, halott lányok

starsBetöltés...
A fiatal szerző második kötetének elbeszélései olyan területeket hódítanak meg a próza számára, amelyek a nouveau roman-t idézik, vagy Mészöly...

2500 Ft 2000 Ft

Száz Pál

Száz Pál a pozsonyi Színművészeti Egyetem színházrendező-dramaturg szakán diplomázott,
majd a Comenius Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének doktorandusza volt.
Disszertációját, mely BORBÉLY Szilárddal foglalkozik, 2017-ben védte meg. Kutatásaiban a
motívumtörténet, a cseh-magyar kapcsolattörténet, a szlavisztika és a közép-európai zsidó
irodalmak mellett a kulturális antropológia és az irodalom határterületével, valamint Ivan
OLBRACHT kárpátaljai műveivel foglalkozik. 2013-tól 2017-ig az Irodalmi Szemle, majd a
Kalligram szerkesztője. Emellett rádiós tapasztalatokkal és ún. színházi múlttal is rendelkezik.
Újabban csehből fordít. Az irodalmat szépíróként is kísérti – harmadik könyve, a Fűje sarjad
mezőknek.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja