Tovább olvasom

Szántó Péter

A főhős meghal a végén


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-04-29
Terjedelem: 328 oldal

 

Méret: 110 x 185 mm
ISBN: 9789634680598
3 500 Ft2 800 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Szántó Péter gyanútlan elbeszélőjének egy nap alkut kínál a Halál a Hollywood Forever temetőben: életben maradhat, míg mesél. Kezdetét veszi az egyre rejtélyesebb játszma az időért, hol pergő ritmusú, hol meditatív szövegeken át, melyekben nemcsak rég kihunyt mozicsillagok elevenednek meg, de a leghétköznapibb alakok történeteiben is érvényesül a szerző sajátos, filmszerű látásmódja.

A novellák a Szántó Péter szőtte impozáns kultúrtörténeti díszletek közt groteszk és szarkasztikus bravúrral viszik színre a szereplők emberi gyarlóságát és enyészetre ítélt voltát. A kötet főhőse mégsem a halál, hanem az, ami az embert mindezek ellenére halhatatlanná teheti.

A főhős meghal a végén történetei közt a legmegdöbbentőbb talán mégis magáé a köteté, hiszen az ezen a címen leadott, majd megszerkesztett kézirat megjelenését a szerző már nem érhette meg.

Kategória:

„A sors, vagy nevezzük akárminek, nem azokat az embereket adja neked, akiket kapni akarsz, hanem azokat, akikre szükséged van. Hogy segítsenek, hogy ártsanak, hogy szeressenek és elhagyjanak. Hogy végül is azzá tegyenek, akinek lenned elterveztetett.”

Szántó Péter

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja