Tovább olvasom

Korpa Tamás

A lombhullásról egy júliusi tölggyel


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2020-10-30
Terjedelem: 96 oldal

 

Méret: 145 x 155 mm
ISBN: 9789634681861
2 990 Ft2 392 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Láttál már jégesőben végrendelkező fát?” Korpa Tamás ismer egyet. Ahogyan a Szádelői-völgy valamennyi fáját ismeri, emlékezetből és képzeletből. De nemcsak őket hallgatja ki, hanem a Szlovák-karszt elhagyott katonai bunkerét, egy jégbarlangot vagy éppen a Blatnica patakot is. Meghatározó kérdése ezúttal is az, hol gyökeredzik a nyelv. Harmadik kötetének sűrű ágrendszerében pedig csönd és levélzaj, suttogás, függő beszéd. Lassan bizonytalanná lesznek az érzékek: mi az emberi, és mi az emberen túli? Az avarra vetülő árnyékom, például? Mennyit érthetni a vízcsobogásból? Hogyan hullajtja lombját a tölgy, amikor senki nem figyeli? És ami emberi, abban feltétel nélkül megbízhatok? „A kettős látásnál nem ismerek szívszorítóbb csapdát.”

Szívszorító csapda Korpa Tamás érzékeny és merész költészete is, amelybe érdemes belesétáni, míg „egy árnyék, másodmagával, elvonul utánad”.

Kategória:

„a többi odafönt levélzaj, mozgásérzékelő. az ágak
barkóbája a szél nevére.
a levélnyelek. mintha egymás szinonimái
volnának.”

A szerző további könyvei

20%
Házsongárd live

starsBetöltés...

2990 Ft 2392 Ft

20%
Korpa Tamás,
Inszomnia

starsBetöltés...
Korpa Tamás második lírakötetének darabjai az ébrenlét és az álom közti billenés pillanatából szólnak. Egy olyan pillanatból, mely mindig kétszer...

2000 Ft 1600 Ft

A szerkesztő ajánlja