Tovább olvasom

Nagy Gerzson

Ablak az Ontario-tóra


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2022-04-14
Terjedelem: 272 oldal

 

Méret: 130 x 200 mm
ISBN: 9789634682899
3 990 Ft3 192 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

Nem szeretem a túl egyértelmű történeteket, amelyekben az író nem hagy lehetőséget a gondolkodásra. Nem szeretem, ha a képembe tolják a megoldást. Azt szeretem, ha az író nyitva tart néhány kiskaput, ha megajándékozza olvasóját a szabad értelmezés nyújtotta kihívás izgalmával.
Nagy Gerzson ilyen író.
Második regényében több ilyen kaput, vagy inkább ablakot fel lehet fedezni. Az értelmezés ablakai, mondhatjuk. A történet akár egyszerű is lehetne, ha nem lennének ezek az ablakok, amelyek újra és újra elbizonytalanítják és gondolkodásra késztetik az olvasót, és valamiféle álomszerű atmoszférát kölcsönöznek a szövegnek. De közben az életről, a megtapasztalható valóságról olvasunk. Ez az igazán zseniális Nagy Gerzson regényében, hogy úgy írja meg a valóságunkat, ahogyan azt tapasztaljuk: kompromisszumok és nagy igazságok nélkül, álomszerűen, kissé homályosan, mintha egy párás, sosem mosott ablakon át néznénk. – Böszörményi Márton

Kategória:

„A vastag, bolyhos pléd alá bújnak melegedni a kanapén. Hallja, hogy Kimnek vacog a foga. Megütötted magad, kérdezi. Igen, mondja Kim. Nem is éreztem, annyira megijedtem. Kurvára megijedtem. Miért, nem akarsz fiatalon meghalni? Kurvára nem akarok fiatalon meghalni.”

A szerző további könyve

20%
Délután Apámmal
starsBetöltés...

3500 Ft 2800 Ft

Nagy Gerzson

Szerzőfotó: @Ladjánszki Máté

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja