Tovább olvasom

Almási Miklós

Bevezetés a 21. századba

Negyvenhat+egy

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2015-05-25
Terjedelem: 328 oldal

 

Kötés: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
ISBN: 8081018875
2 900 Ft2 320 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A 21. század mindent felborított, radikálisan új világot hozott, mindent lecserélt, ami a 20. században otthonos volt. Almási Miklós könyvélményein (művészet, zene, irodalom, építészet, filozófia, társadalomismeret, film) keresztül igyekszik fogódzót nyújtani, beemelni a 20. századból azt, ami kézen fogó segítség lehet a 21. század brutális vadonában.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
Pisztoly a könyvtárban

starsBetöltés...

3500 Ft 2800 Ft

Almási Miklós

Almási Miklós (Budapest, 1932. szeptember 26. –) Széchenyi-díjas magyar esztéta, filozófus, esszéíró, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A drámaelméletés a filozófiai esztétika neves tudósa. Gazdaságelméleti kérdésekkel is foglalkozik. 1976 és 1978 között a Magyar Színháztudományi Intézet igazgatója.

„Filozófusnak-esztétának képzett az egyetem, de néhány könyv után beleszerettem a színházba, a drámákba. Aztán odébbálltam, a makrogazdaság vonzott, hogy a pénz körül forgó világnak milyen új és rejtett törvényei lehetnek, s hogy miért lesz mindig mindenből válság. Lelkem mélyén azonban a köröttem nyüzsgő élet jelenségei izgattak, a trendek, a tendenciák; hogy a felszín alatt merre kanyarodnak a társas világ jelenségei, hogy miből mi lesz. Egyetemen tanítva testközelből érzékelem a váltásokat és a rejtett mozgatókat. Egy rejtély kezdett izgatni. Miért menekülnek az emberek a szerelem elől?”

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja