Tovább olvasom

Élveboncolás

Közelítések Péterfy Gergely Kitömött barbár című regényéhez

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2022-03-25
Terjedelem: 224 oldal

 

Méret: 135 x 205 mm
ISBN: 9789634682912
3 500 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Péterfy Gergely 2014-ben megjelent regénye, a Kitömött barbár, mely Török Sophie elbeszélésében mutatja be Kazinczy Ferenc és Angelo Soliman barátságát, jelentős olvasói és kritikai sikert aratott. 2015-ben Aegon Művészeti Díjjal jutalmazták, és a robbanásszerű olvasói érdeklődést jelzi, hogy napjainkban (2022) már a hetedik kiadásánál jár.

Az Élveboncolás közösségi alkotás, csoportos értelmező munka eredménye: kiváló irodalomtudósok szaktanulmányait gyűjti egy kötetbe, válogatást nyújt a Kitömött barbárról született kritikákból, és közli Péterfy Gergelynek a regény megírásáról szóló, máshol nem publikált esszéjét is. A kötetindító pódiumbeszélgetésben szerző, értelmező és irodalomkritikus invitálja az olvasót a kerekasztal köré, amelyen – corpus delicti – fekszik kiterítve a Kitömött barbár.

 

Szerkesztők: Tátrai Szilárd, Beszkid Judit, Melhardt Gergő, Szemes Botond

Kategória:

Még ha fehér cérnakesztyűben is, de megérinthettem Angelo Soliman aláírását a levéltárban, és tudtam, mit jelent, amikor Kazinczy – emlékező sorait írva kettejük barátságáról – háromszor kér áldást a nevére.”

Péterfy Gergely

A szerkesztő ajánlja