Tovább olvasom

Tompa Andrea

Fejtől s lábtól

Kettő orvos Erdélyben
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2013-04-20
Terjedelem: 488 oldal

 

Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 8081016872
3 200 Ft2 560 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Míg Tompa Andrea előző könyve, A hóhér háza egy magányos leány huszadik századvégi bildungsromanja, addig az új regény egy magányos férfi és egy magányos leány különös kettősét rajzolja meg száz évvel később. Felváltva beszélnek hozzánk: a Brassó közeli aljegyző fia és az enyedi zsidó kereskedő lánya. Lehetne e könyv romantikus példázat, de nem az. Hőseink első találkozásának emlékét kiradírozza az összeomlás, az új időszámításban mellékesen, véletlenszerűen sodródnak megint egymás mellé. Az igazi nagy, szenvedélyes találkozás a tudásra és hasznos működésre szomjas lelkeké Kolozsvárral, a polgári Erdély kultúrájával, szellemi potenciáljával, a fejlődés igézetével.

Kategória:

Csend van, nem igen beszélgetünk, nincsen is miről, vagy ha szólunk, inkább úgy rébuszokba, ahogy a székely beszél, szimbólumokkal, hogy senki meg se értse, s csak figyelgetünk, s nem történik velünk semmi a világon. Csak szépen öregszünk itten, a testnek megy a vénülése minden órában, ahogy mi azt tanultuk, aztán majd csak kimúlunk, s azt is csendbe.

Tompa Andrea

Tompa Andrea (1971) Kolozsváron született, Budapesten él. Író, színikritikus, a Színház folyóirat főszerkesztője. Megjelent kötetei: A hóhér háza (regény, 2010), Fejtől s lábtól (regény, 2013), Omerta (regény, 2017)

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja