Tovább olvasom

Király V. István

Halandóan lakozik szabadságában az ember


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2007-02-22
Terjedelem: 310 oldal

 

Kötés: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
ISBN: 8071499773
2 500 Ft2 000 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A Halandóan lakozik szabadságában az ember című kötet két nagyszabású filozófiai tanulmányt tartalmaz, melyek központi témája a halál, az idő (a jövő) és a szabadság. Az egyéni hangvételű, színvonalas és elmélyült írások egzisztenciális érintettségükkel szervesen kapcsolódnak azokhoz a kérdésekhez, amelyek meghatározták a szerző kutatásait az elmúlt években. A kötet alaphangvétele szerint, miközben a tömegmédiában egyre gyakrabban találkozunk a halál banális arcaival, a meghalás transzcendenciája és méltósága továbbra is “kommunikálhatatlan” számunkra. Korunk embere talán minden megelőző kor halandójánál “hangsúlyosabban menekül a halál eseménye és gondolata elől”.

A „halál” tematikájának kétségkívül van egy igencsak súlyos, de mindegyre homályos és meghatározatlan – ezért társadalmilag, ideológiailag, kereskedelmileg és számos egyéb manipulatív módon használt, ill. kihasznált és meg is lovagolt – vonzata. Sőt, talán „varázsa” is. Ezzel a tényleges és kimondott veszéllyel, persze, a halál mindenféle, egyáltalán a komolyságra törekvő „tudományos”, akárcsak filozófiai vizsgálatának is számolnia kell. Egyébként könnyen komolytalanná, azaz „simulékonnyá”, igazodóvá, ill. valóban „triviálissá” válhat.

A szerző további könyve

20%
Király V. István,
A betegség – az élő létlehetősége – Illness – A Possibility of the Living Being

starsBetöltés...
A betegségben olyan tapasztalatról, illetve egyenesen olyan lét- és létlehetőség-veszedelemről, kimondott élet- és létmódról van szó, amely alól sohasem és senkinek nem volt, nincsen és nem is lesz semmiféle ontológiai vagy egzisztenciális felmentése – állítja kötetében a szerző.

2200 Ft 1760 Ft

Király V. István

Király István, V. Király István ill. Király V. István néven is publikált[2](Nagyvárad, 1952. szeptember 5. –) romániai magyar filozófus, filozófiai író. Király Ernő öccse.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja