Tovább olvasom

Gyurkovics Tamás

Mengele bőröndje / Josef M. két halála

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2017-04-10
Terjedelem: 526 oldal

 

Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 6155603901
3 990 Ft3 192 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A Mengele bőröndje – Josef M. két halála című regény két könyvből áll. Az első könyv Josef Mengele közel három évtizedig tartó, dél-amerikai bujdosásának történetét meséli el. A második könyv fikció – igaz, a valósághoz nagyon is közeli fikció: azt mutatja meg, mi történhetett volna, ha ezerkilencszázhatvanban, Buenos Airesben a Moszad ügynökei nem Adolf Eichmannt, hanem Josef Mengelét fogják el, őt hurcolják Jeruzsálembe és állítják bíróság elé…

Kategória:

Meddig ünneplitek még a tökéletlenséget? Az alacsony termetet, a kopaszságot? A seszínű szemeket, a ragyákat, a csúnyaságot.
Mindent meg lehet változtatni! Miért nem engeditek? Miért nyafogtok, miért ragaszkodtok?
Miért vagytok ilyen buták, ilyen kicsik? Ilyen átlagosak!
Kispolgárok! Barlanglakók!

A szerző további könyvei

20%
Gyurkovics Tamás
Mengele bőröndje / Josef M. két halála

starsBetöltés...

3990 Ft 3192 Ft

20%
Migrén
starsBetöltés...

3500 Ft 2800 Ft

Gyurkovics Tamás

Gyurkovics Tamás 43 éves, Győrben nőtt fel. Az ELTE bölcsészkarán, magyar és kommunikáció szakon szerzett diplomát, alapítója volt a Sárkányfű című irodalmi folyóiratnak. Az egyetem elvégzését követően, egyebek mellett, kereskedelmi televíziónál és webes tartalmat előállító vállalkozásnál dolgozott, filmmagazint szerkesztett, majd politikai beszédíró lett. 2006–2009 között a Miniszterelnöki Kabinetben dolgozott, utóbb mint kommunikációs igazgató. 2009–2010 között a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs vezetője volt. 2010 óta szabadúszó kommunikációs szakember, szövegíró. 2015 óta a KAPTÁR közösségi iroda társtulajdonosa. Nős, két fiúgyermek édesapja. Novellái, portrékötete még a kilencvenes évek második felében jelentek meg, azt követően közel másfél évtizedig nem írt semmit, ami fikció. Egy öthetes amerikai ösztöndíj után kezdett el újra írni. A Mengele bőröndje az első regénye, amely a Kalligram Kiadó gondozásában jelent meg 2017 tavaszán. A regény 2017 őszén felkerült a Margó-díj hármas shortlistjére.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja