Tovább olvasom

Mohácsi Árpád

Párizsi befutó


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2021-08-03
Terjedelem: 264 oldal

 

Méret: 135 x 210 mm
ISBN: 9789634682455
3 990 Ft3 192 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Hogyan élünk mi itt Kelet-Közép-Európában? Milyen Nyugatra menni és visszatérni? Milyen nehéz örökségeket cipelünk? Hogyan is vagyunk egymással, szülők és gyerekek, feleségek és szeretők, testvérek és féltestvérek, élők és holtak, könyvek, emlékek, történelmi változások és egyéni vágyak? Mi szabja meg esendőségünk és szerethetőségünk határát? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Mohácsi Árpád gazdagon hangszerelt, közvetlen hangon, élvezetesen elmesélt, sok szálon futó regénye. (Ja, és még azt is megtudjuk, kik azok a Merényiék.)

 

Kategória:

„Ezen az ajtón nem lehet csak úgy kimenni” – olvassuk a regény egyharmada tájékán. Nem túl feltűnő mondat. De nagy ereje van. Aki leírta, az tud valamit az emberi létezésről. Azon belül: az 1960-as évek közepe táján született magyar emberek, férfiak és nők fiatalkoráról, 1989 előtt és után. Generációs regény, korrajz. Géza, Dóri (meghalt), Bella, Gabi, Jutocsa, Sanyi, és aki fiatalabb: Luca (Géza új barátnője) és aki idősebb: Piri néni (Géza édesanyja, szorgalmas ügynökijelentésíró) – ha elolvassuk az életükről, sorsukról szóló beszámolót, még sokáig velünk maradnak.

Márton László

A szerző további könyve

20%
Mohácsi Árpád,
Hannibál búcsúja

starsBetöltés...
Mohácsi Árpád verseinek beszélője nem egyetlen lírai Én. Nem bújik más költői nevek álarca mögé, mint egyik választott mestere, Fernando Pessoa – akinek egyben avatott magyar fordítója -, hanem az Én sokszorozódását és lírai szerepeit egyetlen költői imágó köré rendezi. Eltéveszti és “újrafűzi önmagát”. És ebben a keresésben a Hannibál búcsúja című kötet olvasója is magára ismerhet.

2000 Ft 1600 Ft

Mohácsi Árpád

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja