Tovább olvasom

Varga Melinda

Sem a férfiban, sem a tájban


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2017-09-27
Terjedelem: 144 oldal

 

Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 6155603243
2 500 Ft2 000 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

véremen átdübörögtél, véreden átdübörögtem lankad a vágyam, mely még az előbb lobogott. varrok neked egy óriáslepedőt szeretkezésekből és napmeleg reggelekből, hallgatag vízpartot hosszú sétákkal hímzek a közepére, élénk fonállal horgolom rá ujjaim mintáját hátadon, karod ívén és vállaidon – hullócsillagok buknak alá a tóba, szegélyét vad, hirtelen haragú esők csipkézik, amelyekben el is lehet ázni, vagy menekülni előlük, nevetni azon, ahogy nyomunkban caplatnak. véremben átdübörögtél, véreden átdübörögtem, lankad a vágyam, mely még az előbb lobogott. az idő, ami mozdulatot mozdulattól elválaszt, képzelt idő. olyan, mint a tenger sósan cuppanó ajka: hűvös és sikoltó, s mennyi márványhideg óra ring tajtékzó vállán, míg újra nem látlak.

Kategória:

Ebben a versben, amit most építesz magadnak,
megtanulod, miként maradj látható láthatatlan.

Varga Melinda

Varga Melinda költő, újságíró. 2003-ban érettségizett a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum történelem-társadalomtudományi szakján. 2003 és 2005 között a kolozsvári Echinox magyar nyelvű oldalainak a társszerkesztőjeként tevékenykedett. 2004 és 2008 között a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem újságírói szakos hallgatója volt. Egyetemi évei alatt Szabadságban, Krónikában, Helikonban és Echinoxban, Népújságban, az aradi Irodalmi Jelenben, a pozsonyi Szőrös Kőben, a budapesti Napútban, az Erdélyi Riportba,közölt verseket, tudósításokat, interjúkat. Verseit erdélyi és magyarországi rangos irodalmi lapokban publikálja:Műútban, Kalligramban, Látóban, Helikonban, Irodalmi Jelenben, Székelyföldben.

2008 májusától 2009 áprilisáig a bukaresti Új Magyar Szó című napilap kolozsvári riportereként dolgozott. A kolozsvári Bretter György Irodalmi Körnek szervezői tagja.

2010-től az Irodalmi Jelen munkatársa.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja