Tovább olvasom

Salamon János

A modern ész kritikája

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2021-08-25
Terjedelem: 368 oldal

 

ISBN: 9789634682523
3 990 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Azt mondhatnánk tehát, hogy míg mi, emberek a paradicsom nyitott kapujában tipródunk, addig az állatok angyali nyugalommal járkálnak ki-be ugyanezen a kapun. (…) Az Édenkertbe csak ugyanazon az úton térhetünk vissza, amelyiken kijöttünk. A tudás útján. A vállalkozás reménytelennek tűnik, de eltörölhetetlen múltunkban mindig akad egy-egy inspiráló történet.
Mert senki sem szolgálhatja a saját javát a jóról való tudás nélkül, mely tudás éppoly kevéssé hozzáférhető a puszta tényeken, mint a puszta csevegésünkön keresztül. (…) A tudós, illetve a társadalmi igazságosság harcosa (social justice warrior) a legjobb szándéka ellenére sem tehet jót velünk a természet, illetve az emberi természet valódi természetéről való tudás nélkül, mert csak ez a tudás teheti őket magukat jó emberré. Márpedig a klasszikus felfogás szerint jót csak az tehet, aki maga is jó.”

 

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
Salamon János,
A szív arisztokratikus szokásai
starsBetöltés...
Salamon János válogatott filozófiai írásai a jelen távlatából vetnek számot a klasszikus liberalizmus kérdéseivel. Polemikus és eredeti megállapításokat tartalmazó kötete méltán tarthat igényt az olvasók figyelmére.

3490 Ft 2792 Ft

Salamon János

Salamon János, filozófus

1954-ben született Budapesten. Egyetemi tanulmányait New Yorkban végezte.

2006 óta Gombosszegen él. Előző könyvei: A magány metafizikai struktúrája (Attraktor, 2003) A szív arisztokratikus szokásai (Kalligram, 2016)

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja