Tovább olvasom

Jászberényi Sándor

Az ördög egy fekete kutya

és más történetek
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2013-11-02
Terjedelem: 196 oldal

 

Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 8081017682
2 500 Ft2 000 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Jászberényi Sándor 2006 óta él több-kevesebb megszakítással Egyiptomban, több afrikai és közel-keleti konfliktus, háború haditudósítója. Novellái ennek a színtérnek és emberi sorsoknak hűvösen pontos, ám nem szenvtelen látleletei. A szerzőt első novelláskötete máris a kortárs próza ígéretévé avatja.

Kategória:

Arra gondolt, hogy nincs remény. Isten már a fiatalokkal foglalkozik.

A szerző további könyvei

20%
Jászberényi Sándor
A Varjúkirály – Nyugati történetek

starsBetöltés...

3990 Ft 3192 Ft

20%
Jászberényi Sándor,
A lélek legszebb éjszakája
starsBetöltés...
Az első kötetével jelentős külföldi sikereket is elért Jászberényi Sándor történeteit leggyakrabban Hemingway prózájához hasonlítják, amiben ugyan van igazság, de...

2990 Ft 2392 Ft

Jászberényi Sándor

Jászberényi Sándor az ELTE-TFK-n végzett 2002-ben, magyar nyelv és irodalom és művelődésszervezés szakon. 2004-ben abszolvált az ELTE-BTK magyar szakán, ugyanebben az évben végzett a Népszabadság diplomás újságíró képzésén. Az ELTE-n hallgatott filozófiát és arabot is, de egyikből sem abszolvált. Rendszeresen készít szociológiai témájú nagy riportokat, a gonzó újságírás egyik magyar képviselője. 2007-től érdeklődése a Közel-Kelet és Afrika, illetve a politikai iszlám felé fordult. Interjút készített a nemzetközileg terrorszervezetként jegyzett Iszlám Dzsihád palesztin szervezet harcoló alakulatával, valamint a Muzulmán Testvériség egyiptomi szervezetével. Járt Csádban (dárfúri konfliktus), Jemenben, Líbiában, Nigériában, a Gázai övezetben. 2007-től kisebb-nagyobb megszakításokkal Alexandriában él. Cikkeiért 2005-ben Szabad Sajtó-díjban, 2007-ben Minőségi Újságírásért Díjban, 2009-ben Junior Prima díjban részesült.

2001-től rendszeresen publikál a fontosabb irodalmi folyóiratokban, versei, novellái jelentek meg az Élet és Irodalomban, a Jelenkorban, a 2000-ben, a Tiszatájban, a Hévízben, a Holmiban stb. A könyves.blog.hu alapító szerzője.

Önálló kötetei:

  • Ikarosz repülni tanul,
  • 100 legszegényebb
  • Budapest-Kairó – Egy haditudósító naplója
  • Az ördög egy fekete kutya és más történetek
  • A lélek legszebb éjszakája

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja