Tovább olvasom

Gegesy Ferenc

Kádártól Orbánig – A puha diktatúrától a demokratúráig – 50 év, ahogyan én átéltem

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2021-05-15
Terjedelem: 376 oldal

 

Méret: 135 x 205 mm
ISBN: 9789634682141
3 990 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

„A mai magyar társadalom ideológiai alapon (is) végletesen megosztott. A szemben álló két tábor egyaránt meg van győződve, hogy minden jó tőle való, minden rossznak pedig a másik a forrása. Orbán versus Gyurcsány, egyszerűsíthetnénk még tovább. Időnként felbukkan egy nem kevésbé sommás harmadik magyarázat, a nép, amely génjeiben hordozza a szabadságszeretetet, avagy a feudalizmusból örökölt jobbágyi magatartást. Megelégszünk ennyivel?

Minden náció számára elengedhetetlenül fontos a múlttal való szembesülés és szembenézés, ezért nem kerülhető meg annak alaposabb gazdasági-politikai vizsgálata, mi történt Magyarországon az elmúlt ötven évben. Kelet-Európa hajdanvolt „legvidámabb barakkjából” hogyan lett mára a régió egyik sereghajtója?

Vajon elegendő-e néhány kiemelt személyre fókuszálni, hogy megértsük a közelmúltunkat? Milyen tényezők és lépések sorozata vezetett idáig? Miről árulkodnak az adatsorok és mutatók? És ami még fontosabb: az összefüggések és egymásra következések fölvázolása után le lehet-e vonni olyan következtetéseket, amelyek segítenék a kilábalást a jelenlegi helyzetből? Erre a csaknem lehetetlen feladatra próbál – személyes tapasztalataimat és közgazdaságtudományi ismereteimet is felhasználva – egy lehetséges választ adni ez a könyv.” (Gegesy Ferenc)

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Gegesy Ferenc

Gegesy Ferenc (1950) magyar matematikus, közgazdász, politikus, 1990 és 2010 között Budapest IX. kerületének polgármestere. 2006 és 2008 között országgyűlési képviselő is volt – mandátumáról az SZDSZ-ből való kilépéssel együtt mondott le.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja