Tovább olvasom

Bódi Péter

Engedetlenek

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-10-15
Terjedelem: 202 oldal

 

Méret: 135 x 205 mm
ISBN: 9789634680703
3 500 Ft2 800 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„…előrébb lennék, ha nem hátráltatna az a sok elkényeztetett fasz” – mondja Bódi Péter harmadik regényének egyik figurája, és mondhatná akármelyik, merthogy erről van szó – a hátráltatás állandó küzdelméről. Az írót mintha az érdekelné a leginkább, hol hajlanak el, csúsznak félre a dolgok, és ez az elhajlás hogyan lök mindenkit a legrosszabb végtelenje felé. A gyereküket halálra etető szülők vagy a szolgálati időn kívül pedofilvideókat készítő főhadnagy történetében a közös pont a szereplőket jellemző közöny. Az a nyelvi fesztelenség, amely a két korábbi regényt jellemezte, itt is fellelhető, de az Engedetlenek több szálon futó történetében megjelenő emberi sorsok a kiüresedő kapcsolatokat, az erőszakot vagy a részvétlenséget élesebb kontúrokkal állítják a középpontba. Egyszerre nehéz és könnyű kapcsolódni ehhez könyvhöz, mert a regény hangulata a mindennapok szorongató közérzetét hozza testközelbe, amely valójában azzal válik erőteljessé, hogy az olvasó legmélyebb nyugtalanságaira rezonál.

Kategória:

„– És mit csinálnak a holttesttel? – kérdi. Az orvos néhány másodpercig Bella szemébe néz, majd átemeli a tekintetét a falra, mintha a bekeretezett diplomájától várná a segítséget.
– Mivel még nem született meg, nem nevezzük holttestnek.
Nem csak azért, mert a halálhoz élet is kell, de azért is, mert a beavatkozás után a magzat külleme egyáltalán nem emlékeztet a test szó egyetlen interpretációjára sem.
– De mit csinálnak vele?
Az orvos ismét a diplomájára támaszkodik.
– Kidobjuk – mondja végül, miközben megrántja a vállát.”

A szerző további könyve

20%
Bódi Péter,
Hipster
starsBetöltés...

2990 Ft 2392 Ft

Bódi Péter

Bódi Péter 1991-ben született Miskolcon, a váci piaristáknál érettségizett, majd filmkészítést tanult, jelenleg a Képzőművészeti Egyetem intermédia szakos hallgatója. Első regénye, amelyben egy graffitis fiatalokból álló közösség hétköznapjaiba engedett bepillantást, 2012-ben jelent meg Szétírt falak címmel. Ifjúsági munkásként, pályázatíróként és projekt koordinátorként egy nemzetközi Erasmus+ projektekkel foglalkozó civil szervezetben tevékenykedik, ifjúsági cseréket és táborokat szervez európai fiataloknak Magyarországon a művészet és a társadalmi felelősségvállalás témaköreiben. Második, Hipster című kötete, amelyben továbbra is a mai tinédzserek szubkultúráival foglalkozik, a 2017-es Ünnepi Könyvhétre jelent meg. Jelenleg harmadik regényén dolgozik.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja