Almási Miklós

Almási Miklós (Budapest, 1932. szeptember 26. –) Széchenyi-díjas magyar esztéta, filozófus, esszéíró, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A drámaelméletés a filozófiai esztétika neves tudósa. Gazdaságelméleti kérdésekkel is foglalkozik. 1976 és 1978 között a Magyar Színháztudományi Intézet igazgatója.

„Filozófusnak-esztétának képzett az egyetem, de néhány könyv után beleszerettem a színházba, a drámákba. Aztán odébbálltam, a makrogazdaság vonzott, hogy a pénz körül forgó világnak milyen új és rejtett törvényei lehetnek, s hogy miért lesz mindig mindenből válság. Lelkem mélyén azonban a köröttem nyüzsgő élet jelenségei izgattak, a trendek, a tendenciák; hogy a felszín alatt merre kanyarodnak a társas világ jelenségei, hogy miből mi lesz. Egyetemen tanítva testközelből érzékelem a váltásokat és a rejtett mozgatókat. Egy rejtély kezdett izgatni. Miért menekülnek az emberek a szerelem elől?”

Még keressük a megfelelő idézetet a szerzőtől. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző könyvei

20%
Almási Miklós,
Bevezetés a 21. századba

starsBetöltés...
A 21. század mindent felborított, radikálisan új világot hozott, mindent lecserélt, ami a 20. században otthonos volt. Almási Miklós könyvélményein...

2900 Ft 2320 Ft

20%
Pisztoly a könyvtárban

starsBetöltés...

3500 Ft 2800 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok